Hrvatski radio

Radio Osijek

17:39 / 13.07.2021.

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Obilježen Dan grada Otoka, najmlađeg hrvatskog grada

Foto: Novosti.hr

Foto: Novosti.hr

Foto: - / -

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Otoku je obilježen Dan grada u spomen na 13. srpnja 2006. godine i odluku Hrvatskog sabora kojom je Otok proglašen gradom.

"Mi se uistinu ne štedimo kada je u pitanju razvoj Otoka. Imamo odličnu Gradsku upravu, razvojnu agenciju i među deset smo gradova u Hrvatskoj po povlačenju EU novca", poručio je otočki gradonačelnik Josip Šarić. Kako je istaknuo, najznačajnija EU sredstva uložena su u izgradnju Bioekološko-edukacijskog centra "Virovi" (3,1 milijuna eura) i Poduzetničkog inkubatora Otok (2 milijuna eura) te dogradnju dječjeg vrtića (milijun eura).
Prema riječima ministra obrane Maria Banožića, sve za što se mogu pronaći EU sredstva, treba financirati isključivo tim novcem. "Preko 80 posto javnih investicija u Hrvatskoj u ovom se trenutku financira sredstvima EU. Moram pohvaliti Grad Otok da to odlično radi", kazao je Banožić.
Izaslanik predsjednika Vlade, saborski zastupnik Nikola Mažar kazao je kako se svake godine može vidjeti puno toga novoga u Otoku. "Vidimo da se povlače bespovratna sredstva iz EU i to je vrlo dobro. Vjerujem da svi projekti koji su realizirani, kao i oni koji su u planu, vode ka zadržavanju mladih da ostanu u Otoku, a one koji su iselili možda potaknu da se vrate", rekao je Mažar.
Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić također je pohvalio rad Gradske uprave. "Otok je jedan od manjih gradova u Hrvatskoj, ali ga to ne priječi da jako dobro radi i privlači sredstva EU. Otok je odličan pokazatelj kako se selo može uzdići na gradsku razinu", rekao je Dekanić.
Prije svečane sjednice Gradskog vijeća, podnos spomenika u središtu grada položeni su vijenci i upaljene svijeće.
Građani Otoka Dan grada proslavljaju u spomen na 13. srpnja 2006. godine i odluku Hrvatskog sabora kojom je tadašnjoj Općini Otok dodijeljen status grada.

Foto: MORH

Foto: MORH

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.