Hrvatski radio

Radio Osijek

Obilježen Dan općine Podgorač

11.02.2022.

17:41

Autor: Radio Osijek/TM

Dan općine Podgorač

Dan općine Podgorač

Foto: Osječko-baranjska županija / -

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan Općine Podgorač. Uz vijećnike i predstavnike javnog života, sjednici su nazočili župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan, gradonačelnici i načelnici susjednih i prijateljskih gradova i općina te drugi gosti.

„Trenutno su u pripremi projekti vrijedni više od 50 milijuna kuna koje ćemo nominirati na različite javne pozive kako bi dodatno povećali kvalitetu života naših mještana. Prošle godine započela je izgradnja kanalizacijskog sustava Stipanovci, izgrađene su ceste u Budimcima, Bijeloj Lozi, Poganovcima i Razbojištu te je rekonstruiran Dom. Prošla je godina bila rekordna po povlačenju europskih sredstava, čemu se nadamo i u budućnosti. Planiramo izgradnju tržnice, rekonstrukciju groblja u Podgoraču, izgradnju Sportskog centra i Poslovne zone te akumulacije Breznica”, rekao je Goran Đanić, načelnik Općine Podgorač.

Župan Ivan Anušić osvrnuo se na najvažniju investiciju Osječko-baranjske županije na području Općine Podgorač – sustav navodnjavanja Budimci-Krndija, vrijedan je 27 milijuna kuna, koji obuhvaća 565 hektara. „U ovom trenutku pripremamo ukupno 16 sustava za navodnjavanje koji su izuzetno važni za budućnost opstanka poljoprivrede u Slavoniji i općenito na istoku Hrvatske. Klimatske su promjene jasno vidljive i moramo ih preduhitriti kako bismo osigurali kontinuitet poljoprivredne proizvodnje u našem kraju”, poručio je Anušić.

„Nedvojbeno se vidi koliko je u Općini Podgorač uloženo u infrastrukturu kroz niz gospodarskih, komunalnih i kulturnih projekata. Posebno je pozitivno što se fondovi Europske unije koriste vrlo izdašno, s obzirom da su proračuni općina vrlo mali i često ne mogu pokriti veća financijska ulaganja. Europska unija i jest unija mogućnosti i ako znaš prepoznati što se nudi te slijediti pravila, mogu se dobiti pozamašna sredstva, što Podgorač izuzetno uspješno čini”, rekla je zastupnica EP-a Biljana Borzan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.