Hrvatski radio

Radio Osijek

Obilježen Dan roda vojne policije

24.08.2017.

12:50

Autor: Željka Bačić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječko- baranjska Udruga veterana Vojne policije iz Domovinskog rata obilježila je Dan roda vojne policije i 26. obljetnicu ustrojavanja Vojne policije Oružanih snaga RH, 24. kolovoza 1991. godine.

Prigoda je to za prisjećanje uloge 68. bojne u Domovinskom ratu. Bila je na svim slavonskim i drugim ratištima, u operaciji Bljesak i štitila Osijek za vrijeme Oluje. Predstavnici osječko- baranjske Udruge veterana Vojne policije iz Domovinskog rata položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika ispred Umjetničke akademije (mjestu gdje su bili smješteni i gdje su radili) za 13 poginulih pripadnika 68. bojne. Njihov dozapovjednik bojnik Zvonko Jelić o tim je danima i ovoga puta govorio s ponosom, jer su utemeljeni na samom početku Domovinskoga rata dajući mu svoj puni doprinos,a nakon njega i u procesu mirne reintegracije. Danas su to educirane uvježbane postrojbe za sve uvjete i takve uspješno sudjeluju i u međunarodnim akcijama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.