Hrvatski radio

Radio Osijek

Obilježen Međunarodni dan civilne zaštite

01.03.2019.

15:32

Autor: Vedran Drabek

HRT/Radio Osijek

HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

Na području Osječko-baranjske županije zaprimljeno je više od 130.000 poziva građana, uz 30.000 intervencija, što su samo neke od brojki koje se vežu uz sve sastavnice civilne zaštite čiji je svečani prijem u povodu obilježavanja Međunarodnog dana održan danas Osječko-baranjskoj županiji.


Tom prilikom je još jednom ukazano na važnost pravilnog funkcioniranja svih hitnih službi čije operativne snage teže unaprjeđivanju i daljnjoj obuci. Od 1. siječnja ove godine došlo je i do organizacijske promjene u sustavu civilne zaštite koja se sada nalazi unutar MUP-a i to kao zasebno ravnateljstvo čime se želi postići veća razina koordinacije i suradnje na svim razinama.

Na području županije sustav civilne zaštite ustrojen je 2011. godine, a trenutni cilj predstavlja organizacija novog operativno-zapovjednog centra koji bi služio kao  temelj u ovoj službi i to od obuke do upravljanja svim budućim kriznim situacijama.

"Imamo nekoliko potencijalnih lokacija, a ako se riješe imovinsko pravni odnosi i uz pomoć fondova EU koji su inače naklonjeni zaštiti i spašavanju, možemo krenuti u realizaciju i ovog projekta." ističe zamjenik Osječko-baranjskog župana Goran Ivanović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.