Hrvatski radio

Radio Osijek

11:12 / 18.06.2017.

Autor: Željka Bačić

Obilježen Međunarodni dan joge

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Osijeku se prvi put obilježava Međunarodni dan joge. Na Trgu slobode okupili su se oni koji cijene ovakav cjelovit pristup zdravlju i harmoniji pa su uz iskusne učitelje vježbali disanje i meditaciju.

Organizator je Udruga Umijeće življenja Hrvatska , uz sudjelovanje osječkoga Centra osobne moći te pokroviteljstvo Veleposlanstva Indije u Hrvatskoj i Grada Osijeka. Želja je organizatora  da se prikažu  i osjete mnogobrojne dobrobiti koje joga pruža. Ujedinjeni narodi su 2014. godine, uz potporu 177 zemalja,  proglasili 21. lipnja Međunarodnim  danom  joge, koji je po prvi put obilježen i u Osijeku. Brojni ljubitelji joge vježbali disanje i meditaciju i tako na otvorenom doživjeli sklad  tijela i okoline. Joga je posebna po tome što  se  vježba s pažnjom i potpunom svjesnošću- kaže učiteljica joge, kineziologinja Gorana Radetić. Poziva na  vježbe, na postizanje mira, harmonije i sreće i to jednom dnevno, a ako je to neizvedivo, onda barem dva puta tjedno. Denis Ljevaković iz Umijeća življenja Hrvatska u Osijek je došao već 10-ti put podučavati i zna koliko Osječani vole jogu, sklad i odnos sa sobom i prirodom. Od 18. do 25. lipnja Međunarodni se dan joge obilježava u 24 grada u Hrvatskoj, među kojima je od ove godine i Osijek.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.