Hrvatski radio

Radio Osijek

Obilježen Međunarodni dan vatrogasaca

04.05.2020.

12:41

Autor: Radio Osijek//TM

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Foto: - / -

Povodom Međunarodnog dana vatrogasaca vukovarsko-srijemski župan Božo Galić razgovarao je s vatrogascima, predstavnicima  Županijskog vatrogasnog saveza i Vatrogasne zajednice te Javne vatrogasne postrojbe, koji predstavljaju sve članove vatrogasnih društava s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Uz poštivanje mjera Stožera civilne zaštite, razgovorima su bili nazočni predsjednik Vatrogasne zajednice VSŽ Antun Jelić, zapovjednik JVP Vukovar Zdenko Jukić, zapovjednik JVP Ilok Ivica Bošnjak, v.d. zapovjednik JVP Županja Vladimir Balentović te zamjenik zapovjednika JVP Vinkovci Krešimir Jelić, a razgovaralo se o programima i planiranim projektima razvoja vatrogastva na cijelom području županije. "Vatrogasci u brojnim intervencijama, spašavajući ljudske živote i imovinu, nesebično pomažu dovodeći u pitanje i svoje živote", istaknuo je Galić uz Međunarodni dan vatrogasaca: "Ovom prigodom želim svima njima čestitati što časno i humano obavljaju intervencije kako u požarima, tako i u poplavama, potresima i prometnim nezgodama, kako bi pomogli drugima. Povodom blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, svim vatrogascima čestitam Dan vatrogasaca," čestitka je koju je uputio župan. Tom prigodom poklonio je beskontaktni digitalni termometar koji će im zasigurno dobro doći u radu, a osobito u vrijeme pandemije uzrokovane korona virusom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.