Hrvatski radio

Radio Osijek

Obilježen Međunarodni dan volontera

03.12.2022.

13:29

Autor: Ana Mitar Šimić

Volonteri Crvenog križa Osijek

Volonteri Crvenog križa Osijek

Foto: Ana Mitar Šimić / Radio Osijek

Ususret Međunarodnom danu volotera koji se diljem svijeta obilježava 5. prosinca, Hrvatski Crveni križ u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa u Osijeku organizirao je predstavljanje slikovnice „Drvo dobrih djela", Red Cross Caffe i dodjelu priznanja volonterima u skladu s idejom Međunarodnog dana volontera.


Program je počeo predstavljanjem slikovnice „Drvo dobrih djela“ na kojemu su se okupila djeca s roditeljima, ali i volonteri Crvenoga križa. Slikovnica je namijenjena djeci, roditeljima i odgajateljima jer se djecu od najranije dobi treba učiti humanosti, solidarnosti i volontiranju.

Nadovezujući se na slikovnicu, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa, Robert Markt naglasio je kako se djecu od malih nogu treba učiti humanosti, empatiji i filantropiji. 

Istodobno ispred Muzeja Slavonije održao se Red Cross Caffe u sklopu kojega su svi zainteresirani građani uz kavu ili čaj mogli porazgovarati s volonterima Crvenoga križa o njihovu iskustvu volontiranja i načinima na kojima im je to obogatilo život.

U sklopu događanja u Tvrđi je održana i dodjela priznanja volonterima u skladu s idejom Međunarodnog dana volontera kojom se skreće pozornost cijeloga svijeta na nesebičnost ljudi koji svoje slobodno vrijeme daju za dobrobit drugih. 

Hrvatski Crveni križ ove godine upravo je Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije i Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, odnosno, naš grad i našu županiju odabrao za središnji događaj obilježavanja ovog iznimno značajnog dana, stoga ovogodišnja proslava u Osijeku predstavlja iskazivanje zahvalnosti volonterima Crvenog križa diljem naše zemlje. 


Više o događaju poslušajte u izjavama ravnateljice Hećimović, izvršnog predsjednika Markta i volonterima Gradskog društva Crveni križ Osijek. 

Hećimović, Markt i volonteri

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.