Hrvatski radio

Radio Osijek

Obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu

30.03.2019.

12:12

Autor: Radio Osijek / IF

Obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Foto: - / -

Udruga obitelji djece s autizmom DAR na Trgu Ante Starčevića danas obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu, 2. travnja. Na štandu su ponudili rukotvorine i prikupljaju donacije za rad udruge, a priremili su i prigodni program.

"To je naš skromni način da izađemo u javnost i podsjetimo na vlastito postojanje", ističu iz udruge, čiji su članovi pripremili originalne i zanimljive rukotvorine po kojima su postali poznati, i ponudili ih na štandu na kojem prikupljaju donacije. U programu su sudjelovali glazbeni terapeuti iz novoosnovane osječke udruge građana Udruženje udaraljkaša Osijeka UDAROS koji se bave primjenom glazbene terapije u svrhu uspješnije inkluzije, rehabilitacije i resocijalizacije klijenata i ranjivih skupina u zajednici primjenom kreativnih terapija. Nastupili su i članovi Plesnog kluba Brodway. Želja je podići svijest u lokalnoj zajednici o poremećaju iz spektra autizma. 
Udruga djeluje od 2006. i najvećim je dijelom čine roditelji i članovi obitelji djece s autizmom te zainteresirani stručni kadar. Ciljevi udruge usmjereni su na poboljšanje kvalitete života i promicanje prava i interesa djece s autizmom i njihovih obitelji. Međusobno razmjenjuju iskustava, surađuju s drugim udrugama, organiziraju edukaciju i pomoć, zalažu se za zaštitu njihovih prava, provode društvene akcija i informiraju javnosti o problematici života s autizmom, sve kako bi se poboljšala kvaliteta života djece s autizmom i njihovih obitelji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.