Hrvatski radio

Radio Osijek

Obilježen Svjetski dan vlažnih staništa

02.02.2018.

12:23

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Svjetski dan vlažnih staništa obilježen je u Parku prirode Kopački rit. Potpisan je Ugovor o suradnji i donaciji HGSS-a Osijek za opremanje Obavještajne točke HGSS-a u Parku prirode .

Djelatnici Parka proveli su vježbu iz pružanja prve pomoći te su upućeni u proceduru brze dojave o nesretnom slučaju. Dugogodišnja je i dobra suradnja osječkog HGSS-a i Kopačkog rita, a prije dvije godine, na samom ulazu u Park, otvorena je Obavještajna točka HGSS-a. Ugovor o suradnji i donaciji opreme za Obavještajnu točku u Parku prirode Kopački rit s HGSS Stanicom Osijek potpisao je ravnatelj Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko – baranjske županije, Davor Mikulić.
Četvrtina županije dio je rezervata biosfere Mura – Drava – Dunav i regionalnog parka Mura – Drava, a želja je Agencije pojačati zaštitu dijela koji nije Kopački rit. Cilj je akcije pripremiti djelatnike za nepredviđene događaje tijekom posjeta, kaže ravnatelj Kopačkog rita Tomislav Bogdanović.
HGSS se sporazumom obvezuje pomagati Agenciji u ljudstvu i opremi te obučavanju Službe čuvara prirode iz djelokruga spašavanja. U Kopački rit dolazi sve veći broj posjetitelja koji se bave raznim aktivnostima u prirodi, a s obzirom da se radi o specifičnom močvarnom terenu koji je dijelom vrlo teško pristupačan, raste potreba za povećanom sigurnosti posjetitelja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.