Hrvatski radio

Radio Osijek

Obilježen Svjetski dan voda

29.03.2022.

19:51

Autor: HRT / Stjepan Filipović

Sudionici predavanja

Sudionici predavanja

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Svjetski dan voda obilježen je prigodnim programom u Osijeku u organizaciji Akademske zajednice HDZ-a Osječko-baranjske županije.

Predavanje „Čovjek, voda, navodnjavanje" održala je Jasna Šoštarić s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti, o provedbi nacionalnog projekta navodnjavanja i gospodarenja vodama na području Osječko-baranjske županije govorila je pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije Silva Wendling, a o pročistaču otpadnih voda grada Osijeka izlagao je Marko Eljuga, član Uprave tvrtke „Vodovod-Osijek".

„Ušli smo u završnu fazu izgradnje postrijenja za pročišćavanje otpadnih voda vrijednosti investicije 228.650.000 kuna. Postrojenje se nalazi u Nemetinu na površini od 16 hektara, trenutno se provodi završna faza građevinskih radova na ovim velikim objektima. Najveći objekat je biološki bazen veličine 70 puta 70 metara sa 7 m visine. Postrojenje cijelo se sastoji od 28 zasebnih objekata koji zajedno čine cjelinu a služit će kako bi se sva otpadna voda s područja grada Osijeka i prigradskih naselja i očišćena otpadna voda nakon što prođe kroz faze naknadno bi se vratila u rijeku Dravu”, rekao je Marko Eljuga.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.