Hrvatski radio

Radio Osijek

Obilježen Svjetski dan zdravlja

07.04.2019.

13:48

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Svjetski je Dan zdravlja koji se obilježava pod geslom "Zdravlje za sve". Kako bi se građane upozorilo na zdravstvene probleme koji utječu na širu populaciju, vrijednost prevencije i ulaganja u zdravlje, u Osijeku je održan program "Osijek zdravi grad".

U dvjema osječkim ulicama, Jägerovoj  i Školskoj, automobilima je bilo zabranjeno promevati, a 50 ustanova i udruga predstavilo je svoju djelatnost.

Program je počeo biciklijadom u organizaciji Grada Osijeka i GSSR-a "Sport za sve", sudjelovali su i roleri, a skupina građana dan je iskoristila za hodnju kako to i inače čine u sklopu programa "Hodanjem do zdravlja".

Liječnici su upozorili na nacionalne programe ranog otkrivanja vrata maternice, dojke i debelog crijeva, a građani su na više štandova mogli izmjeriti tlak i razinu šećera u krvi.

Na glavnoj su se pozornici izmjenjivali glazbenici, a u programu za Svjetski dan zdravlja sudjelovali su i brojni sportaši i sportske udruge grada Osijeka.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.