Hrvatski radio

Radio Osijek

Obilježena 29. godišnjica HDZ-a Brodsko-posavske županije

27.02.2019.

22:54

Autor: Neven Knežević

foto:hrt.hr

foto:hrt.hr

Foto: - / -

U Slavonskom Brodu obilježena je 29. godišnjica osnutka Hrvatske demokratske zajednice Brodsko-posavske županije. U Kazališno-koncertnoj dvorani "Ivane Brlić Mažuranić" okupili su se članovi predsjedništva stranke, brojni članovi, simpatizeri i gosti

"HDZ je bila i ostala vodeća stranka u Hrvatskoj. Ona baštini demokršćanske nazore i u tome su se prepoznali građani", rekao je predsjednik županijskog odbora stranke Pero Ćosić. Domaćin i župan Danijel Marušić istaknuo je važnost projekta Slavonija. "Niti jedna vlada do sada nije započela nešto slično. Gospodarsko zaostajanje istoka Hrvatske može se spriječiti jedino tako da se Slavoniji pomogne", rekao je Marušić, dok se predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković osvrnuo na važnost HDZ-a. "Od prvog govora predsjednika Franje Tuđmana u Saboru, do organiziranja obrane od srbočetničkog agresora, oslobađanja zemlje i završetka procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja do ulaska u europske integracije i NATO savez, uvijek je HDZ imao ključnu ulogu. Pred nama je nastavak projekta Slavonija, Baranja i Srijem, a sljedeća sjednica Savjeta za Slavoniju održat će se za nekoliko mjeseci u Novoj Gradiški", rekao je Plenković. Istaknuo  je i važnost izbora za europski parlament gdje će se HDZ zalagati za jačanje sigurnosti Hrvatske u migracijskim procesima. Prije obljetničkog skupa predsjednik stranke položio je vijenac kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu na Trgu pobjede, te na Trgu Stjepana Miletića kod spomen obilježja poginulim braniteljima  u Domovinskom ratu. 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.