Hrvatski radio

Radio Osijek

Obitelj dabrova na Kopiki

05.07.2022.

12:43

Autor: Radio Osijek

Dabrovi na Kopiki

Dabrovi na Kopiki

Foto: Grad / Osijek

Proteklih dana obitelj dabrova je na lijevoj dravskoj obali kod Kopakabane izgrizla nekoliko mladih vrba, no kako je istaknuo Nikica Jukić iz osječkog Zoološkog vrta šteta nije velika.

Proteklih godina nije neuobičajeno vidjeti oborena stabla i grane kojima dabrovi stvaraju brane duž Pampasa i prema Petrijevcima, no zagrižene i porušene mlade vrbe uočene su i kod Kopike. Početkom ovoga tjedna o ovome su, uz priložene fotografije, javili su iz Grada Osijeka. U programu Radio Osijeka Nikica Jukić iz osječkog Zoološkog vrta je i kako ih u ZOO vrtu nema budući da su dabrovi zaštićena vrsta, a poručio je sugrađanima da ih ne uznemiravaju: "Prije tjedan dana smo vidjeli zagrižena stabla, a budući da oni nisu sami vjerojatne je riječ o obitelji. Šteta koja je nastala nije velika. Dabrovi su zaštićena vrsta. Samo ih treba ostaviti na miru, ne smijemo ih dirati dok oni sami ne odluče otići", rekao je Jukić i dodao kako će to vjerojatno i učiniti dolaskom sve većeg broja kupača.

Javljanje Leteće ekipe Radio Osijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.