Hrvatski radio

Radio Osijek

Obitelji kojima je izgorjela kuća u Josipovcu trebaju pomoć

17.08.2019.

13:32

Autor: Željko Kovačević

foto Ž. Kovačević

foto Ž. Kovačević

Foto: - / -

Nakon sinoćnjeg sastanka u Mjesnom odboru Josipovac na kojem su se okupili predstavnici županije,grada i tog mjesnog odbora zaključeno je kako će se osim jednokratnih uplata vrlo brzo prionuti gradnji izgorjele kuće pod čijom su zajedničkim krovom bile dvije obitelji.

Na sastanku su bili u ime Osječko - baranjske županije Ivan Radić, u ime Grada Osijeka Romana Kovačević, gradski vijećnici Željko Kovačević i Mario Galić, velečasni Jure Krešo i velečasni Ivan Rebić te predstavnici nastradalih obitelji obitelji. Svi su izrazili želju da pomognu obiteljima Sopjanac i Slukan. Grad Osijek i Osječko - baranjska županija jednokratnom novčanom pomoći započinje sveobuhvatnu akciju koja bi trebala završiti obnovom domova tih obitelji, koji su u potpunosti izgorjeli u požaru, u srijedu 14. ovog mjesaca. Za utorak su dogovoreni novi sastanci u Gradu i Županiji. Predsjednik MO-a Josipovac Jakov Mihaljević zahvalio se svima koji su do sada pomagali i pomažu te izrazio želju da se nastavi pomagati tim obiteljima do dovršetka kuće u kojoj su stanovali. Marija i Tomislav Sopjanac, njihovo dvoje djece u dobi od devet mjeseci i pet godina i Tomislavova majka Milica privremeno su smješteni u Dardi, a Ružica i Zvonimir Slukan ostali su u garaži pored izgorjele kuće. Brojni su građani već kontaktirali obitelji koje su ostale bez krova nad glavom.  

Računi za novčanu pomoć obiteljima:

Tomislav Sopjanac - Addiko bank IBAN: HR9025000093203389878
Zvonimir Slukan - Zagrebačka banka IBAN: HR 6123600003219135265
Pomoć se može dostaviti na adresu Matije Gupca 24 Josipovac, tj. kontaktirati Marka Zagorščaka na broj 099/2085366.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.