Hrvatski radio

Radio Osijek

Objavljen Javni poziv za dodjelu volonterske nagrade „Gordana Jelić“

04.11.2021.

21:05

Autor: Radio Osijek/ MVP

Nagrada je rad ak.grafičarke Ive Zeljko Pešorda

Nagrada je rad ak.grafičarke Ive Zeljko Pešorda

Foto: - / -

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ je objavila Javni poziv za nominacije za godišnju volontersku nagradu „Gordana Jelić“ najboljim volonterima u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini u 2021. godini.

Udruga nagradu dodjeljuje istaknutim pojedincima iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za sudjelovanje u organizaciji i provedbi volonterskih aktivnosti u 2021. godini, čime se značajno doprinijelo poboljšanju kvalitete života korisnika ili općoj dobrobiti zajednice, aktivnom uključivanju građana u društveno odgovorna događanja te razvoju humanijeg društva i razvoju volonterstva.

„COVID-19 pandemija sa svojim brojnim mjerama, ograničenjima i naputcima je utjecala na svaku osobu i na svaku djelatnost, pa tako i na volontere čiji je utjecaj u ovim nemilim vremenu neprocjenjiv. Kroz cijelu ovu godinu smo svjedočili brojnim volonterskim akcijama i inicijativama, na svim razinama, usmjerenim na pomaganje najugroženijim skupinama društva što potvrđuje da je volja, želja i spremnost za činjenjem dobrih djela veća nego ikad. Mislim da nema osobe koja se u ovom vremenu stresnom i kriznom vremenu nije barem jedan put zapitala kome i na koji način može pomoći te u konačnici i aktivno djelovala. Pozivam sve vas da ispunite prijavu za osobu za koju smatrate da treba dobiti ovo priznanje jer će sama nominacija svakome od njih biti najljepša moguća zahvala za dosad učinjeno ali i velika motivacija za daljnji volonterski angažman. Po svemu sudeći, Povjerenstvo za dodjelu nagrade će ove godine imati najteži posao“, izjavio je predsjednik Ivan Soldo. 

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ poziva sve zainteresirane fizičke i pravne osobe iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine da prijave osobe za koje smatraju da su svojom solidarnošću, ljubavlju i dobrotom pozitivno utjecale na život zajednice u kojoj djeluju u proteklih 12 mjeseci te time zaslužile biti jedan od kandidata za nagradu „Gordana Jelić“ za najboljeg volontera u Bosni i Hercegovini i najboljeg volontera u Republici Hrvatskoj u 2021. godini.

Ovo priznanje se dodjeljuje s ciljem podizanja opće razine svijesti o volontiranju koje je pokretačka snaga brojnih organizacija i inicijativa te ima značajan pozitivan utjecaj na pojedinca i društvo. Nosi ime pokojne profesorice psihologije i pedagogije Gordane Jelić koja je upravo takav pozitivan utjecaj ostavila u humanitarnoj udruzi „fra Mladen Hrkać“ i svojoj zajednici kao inicijator i začetnik provedbe modela pomoći putem trajnog naloga koji je danas temelj opstojnosti, rada i djelovanja Udruge.

Detaljnije informacije o pravilima i proceduri prijave kandidata, kao i obrazac za nominacije, pronađite na službenoj stranici Udruge http://humh.hr/natjecaji.asp te stranici Lokalnog volonterskog centra Udruge „Pomozimo zajedno“ https://pomozimozajedno.hr/volontiranje/volonterska-nagrada-gordana-jelic/. Rok za podnošenje prijava je ponedjeljak, 29. studenoga.

Imena ovogodišnjih dobitnika nagrade „Gordana Jelić“ za najboljeg volontera u 2021. godini bit će objavljena u nedjelju, 5. prosinca, na Međunarodni dan volontera.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.