Hrvatski radio

Radio Osijek

Objavljena knjiga „POST – Program za trajno ozdravljenje od pretilosti”

27.06.2022.

11:59

Autor: Radio Osijek / POST

Dražen Gorjanski

Dražen Gorjanski

Foto: HRT / Radio Osijek

Prošli tjedan polaznici programa POST (programa osječkog smanjivanja težine) prvi su dobili u ruke knjigu koja je svojevrsni udžbenik za zdravo i trajno mršavljenje. Riječ je o knjizi POST – program za trajno ozdravljenje od pretilosti koju su napisali voditelji programa doktori Dražen Gorjanski i Mario Ćurković.

Objavljivanjem udžbenika, program POST podignut je na višu razinu jer će sada polaznici imati mogućnost šire i podrobnije obuke. „Knjiga je napisana kako bi pomogli i našim polaznicima, ali i svima koji na bilo koji način imaju teškoće s težinom. Riječ je o cjelovitom, sustavnom prikazu i našeg programa, ali i svih znanja koje je službena medicinska znanost iznjedrila: važnosti zdrave prehrane, štetnosti višestruko prerađenih proizvoda, beskorisnosti vježbanja u mršavljenju, važnosti opuštanja, zdravog sna, primjerene tjelesne aktivnosti kao i pravilnog odnosa prema drugima, ali i prema sebi (primjereno voljenje sebe). Uz navedeno, iznijeli smo i rezultate našeg programa te desetak iskustava samih polaznika. Nadamo se da će sve navedeno biti vrlo korisno i olakšati ozdravljenje od pretilosti mnogim osobama koje do sada nisu znale kako to uraditi“, ističe doktor Gorjanski.

.

.

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.