Hrvatski radio

Radio Osijek

Objedinjeni hitni bolnički prijem KBC-a Osijek -neopravdano opterećen

22.04.2020.

15:24

Autor: Ksenija Zelenić

Foto: KBC Facebook

Foto: KBC Facebook

Foto: - / -

U jednom danu zdravstveni djelatnici Objedinjenog hitnog bolničkog prijema u KBC-u Osijek pregledali su više od 80 bolesnika. Većina nije trebala hitan pregled, rekla nam je v.d. pročelnice doc.dr. Vedrana Baraban.

Blaže mjere županijksog Stožera civilne zaštite neki su ljudi shvatili kao mogućnost brzog pregleda u Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu pod izlikom "hitno". Tako je tijekom jučerašnjeg dana ondje pregledano više od 80 bolesnika. Većina ih je pomoć zatražila zbog starih bolesti ili bolova koji traju i po nekoliko tjedana, a da prije toga nisu potražili pomoć svog obiteljskog liječnika.

Doc.dr. Vedrana Baraban, v.d.pročelnica Objedinjenog bolničkog hitnog prijema rekla je za program Radio Osijeka kako na taj način dovode prije svega sebe, a potom i bolničko osoblje u opasnost od moguće zaraze koronavirusom.

"Hitni je prijem u bolnicama organiziran kako bi zbrinjavao isključivo hitne i životno ugrožene pacijente", dodaje doc.dr. Baraban. Kaže kako su dužni svakome tko zatraži ondje pomoć i pružiti ju, ali će se čekati nešto duže ako nije hitno stanje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.