Hrvatski radio

Radio Osijek

Objekti Crvenog križa- turistički

24.06.2015.

12:51

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kroz novu tvrtku Centar društvenog poduzetništva osječki Crveni križ preustrojio je objekte u Orahovici i Splitu te otvorio mogućnost turističko-ugostiteljske djelatnosti. Ta je odluka potvrđena i danas na sjednici Odbora Gradskog društva Crvenog križa.

Od 1.7. Vila Mikica na splitskim Bačvicama postaje hostel a već su rezervirani uglavnom svi kapacitetu za srpanj. U Orahovici, uz odmaralište, od listopada će biti kategorizirani apartmani, hostel te objekt s 3 zvjezdice s ukupno 196 ležajeva. U prenamjenu, prilagodbe i uređenje uloženo je ukupno u dva objekta 750 tisuća kuna koja će vratiti kroz djelatnost objekata a 75% dobiti mora se ulagati u razvojnu komponentu, zapošljavanje, besplatne škole u prirodi i obuku neplivača...

Prihvaćen je i prijedlog da imenima istaknutih bivših čelnika osječkog Crvenog križa Stjepana Hama i Željka Čikija budu nazvani objekti u Orahovici to jest bazen i objekt u kojem će biti hostelski sadržaji. Time će biti nastavljena tradicija imenovanja objekata prema ljudima zaslužnima za razvoj Crvenog križa i zahvala za njihovo djelo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.