Hrvatski radio

Radio Osijek

Obljetnica je rođenja Oca Domovine

23.05.2018.

10:52

Autor: Željka Bačić

Foto: Željka Bačić/ Radio Osijek

Foto: Željka Bačić/ Radio Osijek

Foto: - / -

Članovi Hrvatske stranke prava Grada Osijeka i Osječko- baranjske županije položili su cvijeće i zapalili svijeće kod spomenika dr. Anti Starčeviću na središnjem osječkom Trgu obilježavajući 195. obljetnicu njegova rođenja.

Na današnji dan 1823. godine rođen je doktor Ante Starčević, jedan od utemeljitelja modrene hrvatske državotvorne ideologije. Obljetnicu su, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća kod spomenika na središnjem osječkom Trgu, obilježeli čelnici i članovi Hrvatske stranke prava Grada Osijeka i Županije osječko- baranjske. U svom je govoru član Predsjedništva HSP-a Drago Marković rekao da se u ovakvim prigodama uvijek postavi pitanje kako bu Starčević reagirao na trenutačno stanje u Hrvatskoj. "Vjerojatno bi bio tužan kada bi vidio tko njome vlada i upravlja. Mnogi su zaslužni za stvaranje Hrvatske i dali su svoj ogromni doprinos, a svi drugi nisu Anti Starčeviću ni do koljena"- kaže Marković.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.