Hrvatski radio

Radio Osijek

Obljetnica smrti doktora Franje Tuđmana u Osijeku

10.12.2017.

10:57

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izaslanstva Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, koordinacije županijskih udruga prizašlih iz Domovinskog rata te političkih stranaka - HDZ-a i HDSSB-a odala su danas počast prvom hrvatskom predsjedniku doktoru Franji Tuđmanu u povodu 18. obljenice njegove smrti.

"Doktor Franjo Tuđman je bio predsjednik i vizionar koji zaslužuje najveću počast i ući će u povijest kao jedan od najvećih hrvatskih sinova", rekao je tom prigodom ossječko-baranjski župan Ivan Anušić. "Prisjećamo se povijesne uloge koju je odigrao doktor Tuđman u stvaranju hrvatske države i sve smo svjesniji koliko je bio važan i koliko je bio lider i koliko je važna njegova uloga u povijesti hrvatskoga naroda", rekao je predsjednik Gradskog vijeća Osijeka Željko Požega. 

Predsjednik osječkoga HDZ-a Ivan Radić rekao je kako je doktor Tuđman "u najtežim trenucima za Republiku Hrvatsku donosio isopravne i hrabre odluke, koji je svoju viziju pretvarao u djela, koji je na čelu Hrvatske uz žrtvu hrvatskih branitelja stvorio slobodnu i demokratsku Republiku Hrvatsku."

Predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš istaknuo je kako je doktor Franjo Tuđman "najveća osoba, povijesna ličnost u proteklih 14 stoljeća hrvatskoga naroda".        

Poslušajte što su izjavili osječko-baranjski župan Ivan Anušić, predsjednik Gradskog vijeća Osijeka Željko Požega te čelnici osječkog HDZ-a Ivan Radić i HDSSB-a Branimir Glavaš. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.