Hrvatski radio

Radio Osijek

"Koliko radosti"

19.01.2023.

11:23

Autor: HRT / Radio Osijek

mons. Ivan Šešo

mons. Ivan Šešo

Foto: https://www.schoenstatt.org/ / -/-

U Marijinom Domu u Slavonskom Brodu na današnji dan 2008. u 69. godini života i 46. godini svećeništva preminuo je mons. Ivan Šešo, svećenik Đakovačke i srijemske biskupije.

Rođen je u Osijeku 19. studenoga 1939. Za svećenika Đakovačke i Srijemske biskupije zaređen je u Đakovu 23. prosinca 1962.U rodnome gradu pohađao je osnovnu školu i gimnaziju. Filozofsko-teološki studij završava u Đakovu gdje je 23. prosinca 1962. zaređen za svećenika. Svoje pastoralno djelovanje započinje službom župnoga vikara (kapelana) u Župi svetih Petra i Pavla u Osijeku (1963. – 1968). Od 1968. do 1974. godine bio je župnik u Ivankovu odakle odlazi u Rim na poslijediplomski studij. Kao član Papinskoga hrvatskog zavoda sv. Jeronima (1974. – 1977.) na Papinskome sveučilištu Gregorijana postiže magisterij duhovnoga bogoslovlja. Po povratku iz Rima imenovan je duhovnikom Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu i profesorom duhovnoga bogoslovlja te engleskoga jezika. U Đakovu je djelovao punih 20 godina (1977. – 1997.). Začasnim kanonikom Stolnoga kaptola u Đakovu imenovan je 1989. godine. Vodio je brojne obnove i duhovne vježbe, sudjelovao na seminarima i stručnim skupovima. S iznimnom spremnošću susretao je i pomagao bolesnicima, starima i potrebnima. Od 1997. do smrti djeluje u Slavonskome Brodu kao voditelj centra za duhovne obnove “Marijin Dom”.

U župnoj crkvi sv. Mihaela u osječkoj Tvrđi u 18 sati i 30 minuta bit će slavljena sv. Misa s euharistijskim blagoslovom i molitvom za mir, obitelji i nova svećenička i redovnička zvanja, gdje će se okupljeni ujedno spomenuti života i svećeničkog služenja mons. Ivana Šeše, posebno njegova iznimnoga svjedočenja radosti i ljubavi, što je i u ovogodišnjem spomenu istaknuto geslom: „Koliko radosti!“

Misnom slavlju, uz biskupe, domaćega župnika i župljane, pridružit će se odgojitelji i bogoslovi Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu.


preč. Drago Tukara o Šeši

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.