Hrvatski radio

Radio Osijek

Obnavlja se zgrada Mirovinskog i Zdravstvenog

10.09.2019.

12:47

Autor: Radio Osijek / IF

Radio Osijek

Radio Osijek

Foto: - / -

Počela je obnova zgrade Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u Zvonimirovoj ulici u Osijeku. Dok radovi traju službe HZMO-a i HZZO-a preselile su u Kapucinsku 29. O tijeku projekta izvijestili su na današnjoj konferenciji za novinare.

Energetska obnova zgrade u Ulici kralja Zvonimira krenula je prijavom projekta 2018. godine, vrijednost je 9.537.772,50 kuna, a Europska unija sufinancira projekt s 5.021.664,25 kuna, rekla je predstojnica Područne službe HZMO Osijek Biljana Tuševski. Radovi su počeli 13. kolovoza, izvođač izabran na javnom natječaju je "Graditelj svratišta" iz Zagreba, a rok je završetka 360 dana.
Na zgradi koja s pomoćnim objektima ima oko 4.800 četvornih metara bruto površine bit će obnovljena vanjska ovojnica, odnosno zamijenjena vanjska stolarija i postavljena termo izolacija, te ugrađena dva električna dizala. Zgrada "socijalnog" izgrađena je 1969. godine i sada je u energetskom razredu C, a obnovom će biti razred A, izvijestio je direktor tvrtke Respect-ing Darko Ojvan.
Projekt je primjer uspješne suradnje dvaju zavoda, i prvi u koji se uključuje Zavod za mirovinsko osiguranje, istaknuo je v.d. ravnatelja Ivan Serdar. Smanjenje energetske potrošnje u javnom sektoru cilj je mnogih ministarstava, na dobrobit korisnika i djelatnika, poručio je Serdar.
Hvale vrijedan projekt, istaknuo je zamjenik župana osječko-baranjskog Goran Ivanović, smanjit će troškove za energiju, a kako kroz zavode za mirovinsko i zdravstveno osiguranje prođe puno korisnika, i njima će biti ugodniji boravak.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.