Hrvatski radio

Radio Osijek

Obnavljat će se Zavod za maksilofacijalnu i oralnu kirurgiju

17.04.2019.

16:04

Autor: Davor Lončarić

Obnavljat će se Zavod za maksilofacijalnu i oralnu kirurgiju

Obnavljat će se Zavod za maksilofacijalnu i oralnu kirurgiju

Foto: - / -

Predsjednik Uprave Ine Sándor Fasimon predao je danas ček od 150 tisuća kuna KBC-u Osijek. Novac će biti uložen u obnovu opreacijske sale Zavoda za maksilofacijalnu i oralnu kirurgiju. Akciju je poduprla i Opća opasnost.

Na donaciji se zahvalio ravnatelj KBC Osijek Željko Zubčić koji je istaknuo kako to nije prvi slučaj da Ina i Opća opasnost pomažu u podizanju kvalitete zdravstvenih usluga u KBC-u Osijek. Najavio je kako će tim novcem biti uređena druga operacijska sala Zavoda za maksilofacijalnu i oralnu kirurgiju KBC-a Osijek, posljednji derutni dio osječkoga KBC-a. Pročelnik Zavoda za maksilofacijalnu i oralnu kirurgiju Vedran Zubčić izjavio je kako godišnje hospitaliziraju 1.500 pacijenata jer je u posljednje vrijeme sve više oboljenja koja zahtijevaju operacije. Rekao je kako će uređenje operacijske sale početi 1. srpnja, a završetak se očekuje krajem ove godine. Do tada će pacijente operirati u "posuđenom" prostoru susjednoga odjela. Podsjetio je kako u Hrvatskoj postoje samo četiri lokacije za zahvate maksilofacijalne i oralne kirurgije tako da je značaj osječkoga Zavoda iznimno velik.  

Predsjednik Uprave Ine Sándor Fasimon izjavio je kako je Ina posljednjih 10 godina donirala više od 5 milijuna kuna hrvatskim bolnicama, a ove će godine donurati gotovo milijun kuna. Dodao je kako tvrtka želi biti aktivan član zajednice na načelu profitabilnosti i održivosti. Do sada su pomagali bolnicama u Zadru, Šibeniku, Bjelovaru, Rijeci, Gornjoj Bistri, Sisku, Zagrebu i Osijeku.

 

U nastavku poslušajte izjave sudionika predaje donacije. 

INA donirala novac za obnovu bolnice- Željko Zubčić, Pero Galić, Sándor Fasimon i Vedran Zubčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.