Hrvatski radio

Radio Osijek

Obnova Čvrsničke i Cvjetkove

13.07.2022.

12:22

Autor: HRT

Obnova Čvrsničke

Obnova Čvrsničke

Foto: Željko Kovačević / HRT

Danas su počeli radovi u Čvrsničkoj ulici u Osijeku, od križanja s Kalničkom prema Sljemenskoj ulici u dužini od oko 300 metara. Postavit će se nove cijevi za vodoopskrbu i odvodnju te izgraditi nova cesta i nogostupi. Radi se i u Cvjetkovoj ulici.

Tri milijuna kuna vrijedna investicija bez PDV-a zajedničko je ulaganje osječkog Vodovoda i Hrvatskih voda.
„Vodovod Osijek je od naknade za razvoj u investiciju uložio 1,9 milijuna kuna bez PDV-a, a ostatak sufinanciraju Hrvatske vode. U potpunosti će se obnoviti i cesta, i nogostup. Danas počinje i obnova vodovodne i kanalizacijske mreže u Cvjetkovoj ulici. I tu investiciju nešto veću od 3 milijuna kuna zajednički odrađuju Vodovod i Hrvatske vode. Do sada smo obnovili ceste u Mjesnom odboru Cvjetno, u Josipovcu, na Jugu II, a uskoro počinju i radovi u Svačićevoj i u Ulici Brune Bjelinskog u četvrti Novi grad.”, rekao je zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin na gradilištu u Čvrsničkoj istaknuvši kao je Vodovod Osijek prijavo projekte i za natječaje Nacionalnog plana oporavka i otpornosti u vrijednosti od oko 125 milijuna kuna.
„Moram napomenuti kao smo među prvima aplicirali, mislim među prva tri, i da smo aplicirali za projekte koji imaju najveću vrijednost od svih drugih. Ako prođu nastavljamo raditi u korist svih građana Osijeka.”, rekao je Vulin
Marko Eljuga član uprave osječkog Vodovoda najavio je radove u kolovozu u Svilajskoj te na produžetku Kanižlićeve prema stadionu
Kraj radova Čvrsničkoj i Cvjetkovoj najavljen je za kraj ove godine. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.