Hrvatski radio

Radio Osijek

Obnova pruge u Štrosmajerovoj ulici

14.07.2015.

12:10

Autor: Amoreta Bajto/Hrvoje Šimunović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Štrosmajerovom ulicom do 27. srpnja neće prometovati tramvaji jer se, kako je u izravnom javljanju za Radio Osijek rekla voditeljica marketinga GPP Sanja Mršo, 40 godina stara tramvajska pruga konačno obnavlja: postavljaju se nove tračnice te obavljaju ispune kolnika betonom i asfaltom. Tramvaje su zamijenili autobusi, a radovi se obavljaju planiranom dinamikom.

Do 27. srpnja 2015. godine zbog izvođenja radova na popravku tramvajske pruge i rekonstrukcije sjevernog kolničkog traka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera na dionici od Trga Ante Starčevića do Ulice Svetog Roka, obustavljen je promet tramvaja, umjesto kojih prometuju autobusi na relaciji od Višnjevca do Trga Ante Starčevića.  U dijelu od Trga Ante Starčevića do Zelenog Polja voze tramvaji, a presjedanje iz tramvaja na autobus obavlja se na Trgu Ante Starčevića. Završno autobusno stajalište iz pravca Višnjevca je na Trgu A. Starčevića kod trgovačkog centra „NAMA“. Završno tramvajsko stajalište iz pravca Zelenog Polja je na Trgu A. Starčevića kod Županije. Tijekom izvođenja radova autobusi i tramvaji s početnih stajališta prometuju radnim danom svakih 8 minuta, a subotu i nedjelju svakih 10 minuta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.