Hrvatski radio

Radio Osijek

Obnova Regionalne vinoteke u Tvrđi

22.10.2018.

11:19

Autor: Mirta Milas

foto:HRT/Mirta Milas

foto:HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Grad i Županija nastavljaju sa zajedničkim investicijama. U Regionalnoj je vinoteci u tijeku izgradnja sanitarnih čvorova i oprema multimedijalnog prostora. Bit će to polazišna točka na kojoj će se turistima predstavljati četiri osječko-baranjska vinogorja te turistička ponuda Slavonije.

Obnova Regionalne vinoteke kod Vodenih vrata u Tvrđi dio je prve faze prekograničnog projekta Wine tour. Vrijedan je 700 000 kuna, a ostvaruje se uz financijsku potporu Ministarstva turizma od 390 000 kuna, dok su 310 000 kuna u jednakim omjerima osigurali Grad i Županija. "Regionalna je vinoteka važna za održivost projekta Wine tour jer je polazna točka na kojoj se predstavljaju sva četiri vinogorja i vinari te ovdje dolazi najveći broj turista, rekao je pomoćnik pročelnice Upravnog odjela za fondove Europske unije Srećko Kukić.  A gradonačelnik Ivan Vrkić rekao je kako je to nastavak izvrsne suradnje Grada i Županije u kojoj Grad daje prostor, a Županija ga uređuje: "Sve se radi s ciljem podizanja turizma na višu razinu. Mislim da građani vide da se puno radi na Trgu Vatroslava Lisinskog  i objektu Stara pekara-ti su radovi vrijedni sedamdesetak milijuna kuna. Očekuje se u prosincu dobivanje još jednog velikog projekta od posebnog značenja za uređenje Tvrđe i turistički nastup Slavonije: "Riječ je infrastrukturi Tvrđe, što je nova prilika za zapošljavanje, nove prihode i razvoj Grada i Županije. Župan Ivan Anušić istaknuo je kako je cilj da vinoteka funkcionira svakodnevno te bude na raspolaganju turistima: "Kroz kušanja vina mogu upoznati naša vinogorja i našu eno ponudu, ali i posjetiti vinogradare i vinare koji proizvode izvrsna vina. O Tvrđi ne treba puno govoriti, ona je sama po sebi prekrasna, to kaže svatko tko u nju dođe".

Galerija
foto: HRT/M.Milas, Foto: -/-
foto: HRT/M.Milas, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.