Hrvatski radio

Radio Osijek

Obnovljena kanalizacija i vodovodna mreža u Cvjetkovoj

24.11.2022.

15:05

Autor: Radio Osijek/TM

Obnovljena kanalizacija i vodovodna mreža u Cvjetkovoj

Obnovljena kanalizacija i vodovodna mreža u Cvjetkovoj

Foto: Marin Bilandžić / Radio Osijek

U Cvjetkovoj su ulici završeni radovi na rekonstrukciji i izgradnji vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje s cjelovitom rekonstrukcijom svih prometnih površina, u što se danas uvjerio i osječki gradonačelnik Ivan Radić. Investicija je to Grada Osijeka i osječkog Vodovoda vrijedna oko 2,3 milijuna kuna.

Dužina zahvata na sustavu vodoopskrbe, pojasnio je Marko Eljuga, član Uprave Vodovoda, iznosila je 200 metara, a na sustavu odvodnje 150 metara. Postavljeni su novi kanalizacijski i vodoopskrbni cjevovodi. Rekonstruirani su i svi vodovodni i kanalizacijski priključci, a nakon što je Vodovod završio radove, sanirani su nogostup i kolnik u cijeloj ulici.


Gradonačelnika su, međutim, dočekali nezadovoljni stanovnici tog dijela Donjeg grada. Kažu da su izgubili parkirna mjesta, a cesta je dodatno sužena. Gradonačelnik ih je poslušao i rekao da će napraviti što je moguće kako bi se usvojile njihove primjedbe.

„Puno ulažemo u sve dijelove grada, pa tako i u Donji grad. Nedavno smo obnovili Mostarsku ulicu, vrijednost radova je gotovo milijun kuna. Sanirali smo i Gupčevu ulicu. Postavit ćemo rasvjetu u Lađarskoj, Ciglarskoj i u Ulici Vrbik. Nedavno smo u Donjem gradu otvorili i reciklažno dvorište, vrijedno četiri milijuna kuna. Za Dan ove gradske četvrti otvorili smo i promenadu, a do kraja iduće godine ostvarit ćemo stoljetni san mnogih generacija Osječana te čemo šetalištem uz Dravu spojiti Gornji i Donji grad, što je investicija vrijedna preko 100 milijuna kuna”, rekao je Radić.

Istodobno je podsjetio kako su na području Osijeka u tijeku i druge velike vodnokomunalne investicije. „Rekonstruira se i vodoopskrbna mreža te sustav odvodnje u Čvrsničkoj ulici, Stadionskom naselju i u Svilajskoj, Vrijednost tih radova je gotovo osam milijuna kuna. Uskoro kreće realizacija velikog projekta, takozvanog Projekt Osijek 4, vrijednog preko 100 milijuna kuna. Projekt obuhvaća rekonstrukciju i izgradnju vodoopskrbne i kanalizacijske mreže u Gundulićevoj, Sljemenskoj, Kolodvorskoj i Kapelskoj ulici, te u dijelu Vukovarske i Stepinčeve, kao i izgradnju vodovodne mreže u Višnjevcu”, nabraja gradonačelnik.

Dodao je kako su pri kraju radovi na izgradnji pročistača otpadnih voda, najvećeg i najmodernijeg u Hrvatskoj, te da bi do proljeća iduće godine trebao biti pušten u rad. Taj je projekt vrijedan gotovo 230 milijuna kuna, od čega se 73 posto financira europskim sredstvima, dok je 10 posto financirano iz državnog proračuna, 10 posto sredstvima Hrvatskih voda, a preostalih 7 posto osiguravaju Grad Osijek i Općina Čepin.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.