Hrvatski radio

Radio Osijek

Obnovljeni kolnik i nogostup na Vijencu Ivana Meštrovića

09.07.2022.

12:58

Autor: Radio Osijek / KI

Vijenac Ivana Meštrovića Osijek

Vijenac Ivana Meštrovića Osijek

Foto: Grad / Osijek

U Gradskoj četvrti Tvrđa vrlo je živo i radi se u mnogim dijelovima naselja, a završena je obnova ceste na Vijencu Ivana Meštrovića u dužini od 400 metara kao i 70 metara nogostupa.

Obišavši radove gradonačelnik Osijeka Ivan Radić istaknuo je kako je vrijednost radova na obnovi ceste i nogostupa 400.000 kuna, te naveo i druge projekte koje Grad Osijek financira na području Gradske četvrti Tvrđa: "Krajem prošle godine u ovog Gradskoj četvrti napravljena je i Istarska ulica u vrijednosti od milijun kuna, energetski je obnovljen Dječji vrtić "Radost" u vrijednosti gotovo 2 milijuna kuna, a trenutačno je najveće gradilište Tvrđa u vrijednosti od 130 milijuna kuna. To je dokaz da ova Gradska uprava vodi brigu o svim dijelovima grada", rekao je gradonačelnik Radić i dodao kako je ovogodišnji proračun GČ Tvrđa povećan za 10% u odnosu na prošlogodišnji.


Zadovoljstvo učinjenim izrazio je i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Zoran Batnožić: "Ova je cesta bila napravljena još 70.ih godina prošlog stoljeća i zaista je bila u lošem stanju, puna rupa i puna krpa. U suradnji s Gradom Osijekom rješavamo jedan po jedan problem, pa smo tako riješili i ulazak u Vijenac i s jedne i druge strane kod benzinske crpke", rekao je Batnožić i dodao kako se već planiraju i novi projekti koje će riješiti u suradnji s Gradom Osijekom.

Gradonačelnik Radić i predsjednik GČ Tvrđa Batnožić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.