Hrvatski radio

Radio Osijek

Obnovljeni nogostup i cesta u Podravskoj ulici

01.12.2021.

12:30

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Grad Osijek

Foto: Grad Osijek

Foto: - / -

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić zajedno sa suradnicima obišao je danas Podravsku ulicu u Gradskoj četvrti Gornji grad koja je nakon dugogodišnjeg derutnog stanja konačno rekonstruirana .

"Vrijednost investicije je oko 2 milijuna kuna. Asfaltirana je ulica u dužini od 212 metara i nogostup u dužini 450 metara te je riješeno pitanje javne rasvjete", rekao je osječki gradonačelnik i dodao kako je Grad završio radove i u susjednoj Kanižlićevoj ulici najavljujući kako ona neće biti puštena u promet dok se ne završi stadion NK Osijeka. "Ova gradska uprava brine o svakoj gradskoj četvrti i mjesnom odboru. Neki dan smo na sjednici Gradskoj vijeća podigli izdvajanja u vrijednosti od približno 10 posto za gradske četvrti i mjesne odbore. Trenutačno se rade brojni komunalni radovi na području Osijeka, uskoro ćemo se naći i otvoriti Istarsku ulicu, bit će gotov i kanal Petruš u Višnjevcu, nedavno smo u promet pustili i Svačićevu ulicu. I dalje ćemo raditi i dogovarati se s našim sugrađanima i slušati što vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora imaju za reći", dodao je Radić. 
Uz gradonačelnika rekonstruiranu ulicu obišli su i Mario Turalija, direktor gradske komunalne tvrtke Unikom koja je izvela radove, Igor Pandžić, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i Jurica Tolj, potpredsjednik Gradske četvrti Gornji grad. "Zahvaljujem gradonačelniku koji je iznašao sredstva za ove radove jer sama Gradska četvrt nema sredstva za ovako veliku investiciju. Ovo je bio dugogodišnji problem u Podravskoj ulici. To je bila derutna ulica, a sada je takva da zaslužuje status centra grada", rekao je Tolj dodajući kako su stanari ulice jako zadovoljni izvedenim radovima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.