Hrvatski radio

Radio Osijek

Obnovljeni OFMIR otvara svoja vrata 1. lipnja

27.05.2020.

11:46

Autor: Ksenija Zelenić

Foto- Rado Osijek HRT

Foto- Rado Osijek HRT

Foto: - / -

U Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju KBC-a u Bizovcu u posljednja dva mjeseca intenzivno se uređuju unutrašnji prostori, bolesničke sobe i ambulante. Konačno su promijenjeni podovi, za što je sredstva osigurala sama Bolnica.

Podovi bolesničkih soba bili su uništeni i opasni za pacijente, kaže nam doc.dr. Mira Kadojić, pročelnica Zavoda. Sretni smo što smo uz pomoć Ravnateljstva uspjeli to zanoviti. Nakon toga je do izražaja došao volonterizam i zajedništvo. Dobrovoljnim radom članova Udruga, veterana, treće i šeste gardijske brigade te članova udruge Neovisnosti,samih djelatnika Zavoda, liči se unutrašnjost prostora na što se čekalo dvadeset godina. Vrijeme korone, kada je Zavod bez pacijenata, iskorišteno je za obnovu koja bi trebala biti gotova do početka lipnja, kaže pročelnica Zavoda, doc. Kadojić. Istaknula je kako se zbog potrebe poštivanja epidemioloških mjera još neko vrijeme neće moći raditi punim kapacitetom. Na terapije i liječnje će biti pozivani hitni bolesnici kojima je narušena funkcija pokretljivosti, oni kojima je potrebna rehabilitacija nakon operativnih zahvata, moždanih udara i koji su na bolovanjima.

 

ofmir, doc.dr. Mira Kadoić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.