Hrvatski radio

Radio Osijek

Obnovljeni "Sokolski dom" uskoro otvara svoja vrata

21.08.2018.

10:30

Autor: Radio Osijek

Sokolski dom novi fotografija SiB

Sokolski dom novi fotografija SiB

Foto: - / -

Obnovljeni osječki "Sokolski dom" trećeg će dana rujna ponovno otvoriti svoja vrata. U pet dvorana moći će u isto vrijeme trenirati 120 osoba, a po prvi će puta i roditelji koji dovode djecu na treninge, "čekanje" provesti trenirajući. Sve je istražila Leteća ekipa Radio Osijeka.

"Potpuno obnovljeni Sokolski dom, na adresi Kralja Zvonimira 5 u Osijeku, 3. rujna će otvoriti svoja vrata i započeti s radom u vrhunskim uvjetima, na dobro poznatoj lokaciji", rekla je u programu Radio Osijeka projekt i marketing koordinatorica, Ivana Maltašić.

"Bit će to prostor ne samo za vrhunske gimnastičare već i za rekreaciju svih generacija Osječana. Ukupno će tako budući Sokol centar imati čak pet dvorana od čega je ona najveća veličine 1000 kvadrata, a u manjim dvoranama moći će vježbati mame i bebe, umirovljenici, odrasli, djeca s poteškoćama u razvoju, zatim spinning dvorana i brojne druge vrste treninga", dodaje Maltašić.

Objekt je obnovljen zahvaljujući javno privatnom partnerstvu između Grada Osijeka i Žito grupe koja je uložila 34 milijuna kuna, a za što je dobila koncesiju na 40 godina.

 

Sokolski domstari fotografija Ksenija Zelenić

Sokolski domstari fotografija Ksenija Zelenić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.