Hrvatski radio

Radio Osijek

Obnovljeno 900 metara staza u Perivoju kralja Tomislava

29.11.2018.

14:54

Autor: Radio Osijek / KI

foto: Radio Osijek / KI

foto: Radio Osijek / KI

Foto: - / -

Obnovljene staze u Perivoju kralja Tomislava u Osijeku obišli su u četvrtak zamjenik gradonačelnika Boris Piližota i inicijator ovoga projekta, gradski vijećnik Krunoslav Kolombo .

U osječkom Perivoju kralja Tomislava ove je godine obnovljeno 900, od ukupno preko 5.500 četvornih metara staza posutih sipinom, a vrijednost obnove je 170 tisuća kuna. Staze je danas obišao zamjenik gradonačelnika Boris Piližota s inicijatorom ovoga projekta, gradskim vijećnikom Krunoslavom Kolombom: "Prije svega bih se htio zahvaliti Gradskoj upravi i izvođaču radova s obzirom da su moju inicijativu realizirali. Jako sam zadovoljan onim što vidim i nadam se da je ovo samo prvi korak u njegovoj sveobuhvatnoj obnovi budući da je to najstariji Perivoj u gradu", rekao je Kolombo.

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota također je izrazio zadovoljstvo učinjenim i za sljedeću godinu najavio obnovu preostalih staza u Perivoju kralja Tomislava: "Sukladno korištenju parkova i staza kojima ljudi prolaze, a i svih onih koji hvale naše parkove u Osijeku, odlučili smo se za obnovu njihovih površina. Osim staza u ovome Perivoju, za koje je planirano u sljedećoj godini iz programa održavanja između 500 i 600 tisuća kuna, planiramo isto tako voditi brigu o održavanju, sanaciji i redovnom održavanju stabala. U slučaju potrebe vodit ćemo računa i o zamjeni određenih stabala, ali uz uvažavanje strogih konzervatorskih uvjeta", rekao je Piližota.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.