Hrvatski radio

Radio Osijek

Obnovom dvoraca do "Plemićke rute" u Virovitičko-podravskoj županiji

04.07.2019.

14:40

Autor: Neven Knežević

foto: tz virovitčko-podravska

foto: tz virovitčko-podravska

Foto: - / -

Skorom obnovom dvorca Janković u Suhopolju bit će zaokružena "Plemićka ruta" kao najvrijedniji dio turističke ponude u Virovitičko-podravskoj županiji. Predstavnici Turističke zajednice te županije sadržaje nove rute predstavili su u Osijeku

Kurija Janković u Kapela Dvoru, dvorac Pejačević u Virovitici, te dvorci Janković u Cabuni i Suhopolju biseri su u niski turističke ponude Virovitičko-podravske županije. Njihovom obnovom ta će županija postati županija s najviše obnovljenih dvoraca. Završetak obnove dvorca Janković očekuje se u kolovozu, napominje Luka Sabo iz Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije. "Negovo sustavno propadanje završilo je 2012. godine kada je dvorac došao u vlasništvo Županije koja je i nostitelj projekta obnove čija je vrijednost 40 milijuna kuna od čega su 33 milijuna bespovratna sredstva europskih fondova. "Dvorci će u cijelosti biti u funkciji turizma", dodaje Josip Mikolčić iz turističke zajednice. "Posjetiteljima će na raspolaganju biti izložbeni prostori, sobe, te gastronomska ponuda kao poveznica s vremenom nastanka dvoraca". Osijek je nakon Zagreba bio još jedna destinacija gdje je Virovitičko podravska županija predstavila svoju najnoviju turističku ponudu, a u vrtu pansiona Maksimilijan u Tvrđi predstavnici Osječko-baranjske županija, grada Osijeka, turistički djelatnici i novinari mogli su se kroz slikovnu prezentaciju upoznati s dijelom povijesti najzapadnije slavonske županije i kako ju kroz turističku ponudu ponovno vratiti u život.   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.