Hrvatski radio

Radio Osijek

Obrazovanje obrtnika i u Osijeku

08.06.2015.

15:08

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Osijeku je obilježen početak rada podružnice Obrtničkog učilišta - Ustanove za obrazovanje odraslih. Otvaranjem podružnice olakšat će se izobrazba za stjecanje zvanja majstora u pojedinim obrtničkim zanimanjima

Osijek je prvi grad u Hrvatskoj u kojem je otvorena podružnica Obrtničkog učilišta. Tako će se u suradnji s Udruženjem obrtnika u Osijeku ubuduće školovati osobe za najtraženija obrtnička zanimanja. U prvom redu riječ je o prekvalifikacijama odnosno stjecanju majstorskih ispita. Od 110 programa zanimanja koliko nudi Učilište, osječko Udruženje obrtnika odabrat će nadeficitarnija, rekla je predsjednica Udruženja Marija Volinek Štrekelj. U Osječko-baranjskoj županiji djeluje četiri tisuće obrta. Na početku krize znatan broj obrta je zatvoren, no posljednje dvije-tri godine njihov broj je stabilan. Slično je i u drugim dijelovima Hrvatske, naglasio je predsjednik Hrvatske obrtničke komore i Upravnog vijeća Učilišta Dragutin Ranogajac. Potporu školovanju obrtnika pružili su čelnici Grada i Županije. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.