Hrvatski radio

Radio Osijek

Obrtničke nagrade za 2018. godinu Petru Panu i Limu

14.06.2019.

12:46

Autor: Željko Kovačević

Nagrađeni Martinović i Junušić

Nagrađeni Martinović i Junušić

Foto: - / -

U Udruženju obrtnika Osijek danas su dodijeljene nagrade najboljim obrtnicima grada Osijeka u 2018. godini. Nagradu za najbolji obrt dobila je vlasnica slastičarnice Petar Pan Nada Junušić, a vlasnik obrta Lim Stojan Martinović diplomu za dugogodišnji rad i doprinos udruzi.

Vlasnica slastičarnice Petar Pan istaknula je kako je zahvalna za nagradu koja je kruna truda i ulaganja njezine obitelji kako u obnovu starog lokala u centru grada, tako u izgradnju i opremanje novog objekta u osječkoj Tvrđi. 
"Trideset godina smo u poslu. Htjeli smo nešto ostaviti i djeci, a to bez ulaganja u objekte i ljude nije moguće. Otvorili smo još radnih mjesta i nije nam žao, naprotiv. Imamo više od 20 djelatnika", rekla je Neda Junušić, vlasnica Petra Pana. 
"Nije loše", rekao je Stojan Martinović i dodao kako ne primaju nove narudžbe sljedećih mjesec i pol dana."I ja planiram proširenje i to nešto ozbiljnije. Drago mi da sam mogao zaposliti limare koji su završili tu struku. Imamo 22 zaposlenika. Povisili smo im plaću za 10% i nadam se da ćemo je povećati i za više. Idemo i na 450 kvadrata novog prostora, a onda ćemo vidjeti što će biti. Želja i je povećati i broj ljudi", rekao je Stojan Martinović koji ima obrt 25 godina.
1915 je registriranih obrta u Osijeku, što je povećanje u odnosu na proteklih nekoliko godina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.