Hrvatski radio

Radio Osijek

OBŽ - 138 pozitivnih na koronavirus

15.11.2020.

13:55

Autor: Hrvatski Radio

OBŽ - 138 pozitivnih na koronavirus

OBŽ - 138 pozitivnih na koronavirus

Foto: - / -

U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata testirano je ukupno 419 uzoraka od kojih je za područje Osječko-baranjske županije 138 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području gradova Osijek (54), Valpovo (17), Donji Miholjac (13), Đakovo (12), Našice (8), Belišće (2) i Beli Manastir (1). Pet novopozitivnih osoba su s područja općine Čepin, po tri Drenje, Đurđenovac i Petrijevci, po dvije Feričanci, Podravska Moslavina i Satnica Đakovačka, a po jedna osoba je s područja općina Antunovac, Bizovac, Čeminac, Donja Motičina, Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Koška, Magadenovac, Podgorač, Semeljci i Viškovci.

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 181 osoba oboljela od COVID-19, i to 147 u KBC-u Osijek, od kojih je 31 na respiratoru, a 34 osoba hospitalizirano je u Općoj županijskoj bolnici Našice.

U zadnja 24 sata preminulo je pet osoba koje su bile zaražene koronavirusom. U Respiracijskom centru KBC-a Osijek preminule su tri muške osobe (iz Piškorevaca rođen 1936. godine, iz Kotline rođen 1935. godine te iz Belišća rođen 1953. godine) i ženska osoba iz Osijeka rođena 1943. godine, dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice preminula muška osoba iz Dalja rođena 1947. godine.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo OBŽ na području Osječko-baranjske županije trenutno je u samoizolaciji ukupno 1.431 osoba koja je kontakt pozitivnih osoba.

Policija je provela 35 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i sve zatekla na prijavljenoj adresi.

Službenici Ravnateljstva civilne zaštite, policije i Državnog inspektorata u zadnja 24 sata obavili su 18 nadzora u vezi provođenja epidemioloških mjera, i to u 12 noćnih klubova i šest ugostiteljskih objekata. Utvrdili su 10 nepravilnosti za koje su izrekli upozorenja i zatražili njihovo otklanjanje.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 93 novih pozitivnih osoba na covid-19 dok su tri osobe umrle, izvjestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.
Među novozaraženima 22 su osobe iz Vinkovaca, 21 iz Vukovara, šest iz Borova, po pet iz Županje i Jarmine, četiri iz Otoka, po tri iz Gaboša, Ivankova, Starih Jankovaca i Trpinje te po dvije ili jedna osoba iz 12 drugih mjesta.
Od početka epidemije u županiji je oboljelo 3199 osoba od kojih je 2589 osoba izliječeno, a preminulih je 48 osoba.
Trenutno je 58 osoba hospitalizirano dok se u samoizolaciji nalazi 1121 osoba.
Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije u nedjelju je izvijestio o 137, a Požeško-slavonski o 13 novooboljelih od koronavirusa.
Pod nadzorom liječnika u slavonsko-brodskoj bolnici je 55, a u novogradiškoj bolnici 17 zaraženih osoba.
Deset osoba koje su u bolnicama pri liječenju treba potporu respiratora.
Pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije su 1.624 osobe.
Stožer civilne zaštite susjedne Požeško-slavonske županije u nedjelju je izvijestio o 13 novooboljelih od koronavirusa.
U toj županiji trenutno su 243 osobe pozitivne na koronavirus. Pod nadzorom liječnika u bolnici je 19 oboljelih osoba.
Preventivna mjera samoizolacije određena je za 653 osobe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.