Hrvatski radio

Radio Osijek

OBŽ: 20 novozaraženih - sedam iz Višnjevca

10.07.2020.

11:12

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Dario Vračević

Foto: HRT/Dario Vračević

Foto: - / -

U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji 20 je novoboljelih od koronavirusa, najviše iz Đakova, a trenutno je od toga virusa u Županiji oboljelo 279 osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Od ukupno 153 uzorka, analizirana u posljednja 24 sata na koronavirus 20 je bilo pozitivno. Najviše novopozitivnih osoba, njih 12 je iz Đakova. "Svih dvanaest su časne sestre iz samostana iz kojeg je virus na području Đakova i krenuo", potvrdio je na konferenciji za novinare načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović. Sedam novooboljelih je iz Višnjevca i jedna iz Feričanaca, a svi su kontakti ranije oboljelih na koronavirus, rekao je Ivanović. U osječkom Kliničkom bolničkom centru na bolničkom praćenju ukupno su 22 pacijenta, dvije osobe su na respiratoru, jedna od sinoć. 
Samoizolacija je određena za još 41 kontakt oboljelih, a pod tom mjerom je ukupno 749 osoba.
Policija je obavila 46 provjera osoba u samoizolaciji i nije utvrdila ni jedno kršenje te mjere, ističu u županijskom Stožeru.
Ivanović ponovno naglašava kako je nužno poštivanje mjera koje je propisao Nacionalni stožer civilne zaštite i Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Komentirajući današnje podatke načelnik županijskog Stožera je rekao: "To nije dobro, i to će nam se skroz događati, ako ne budemo poštovali mjere, prije svega socijalne distance i nošenja maski u zatvorenim prostorima." Pozvao je građane da se pridržavaju propisanih mjera te smatra da će situacija u narednim danima biti puno bolja nego što je sada. 
"Na prostoru grada Đakova nema svadbenih svečanosti, a od sada će za svaku priredbu na području županije, Zavod za javno zdravstvo dati procjenu može li se održati i pod kojim uvjetima. Držimo se mjera koje su propisane i mislimo da će situacija u dogledno vrijeme poboljšati", istaknuo je Ivanović.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.