Hrvatski radio

Radio Osijek

OBŽ: 24 pozitivne osobe u posljednja 24 sata!

02.07.2020.

10:55

Autor: Radio Osijek/TM

OBŽ: 24 pozitivne osobe u posljednja 24 sata!

OBŽ: 24 pozitivne osobe u posljednja 24 sata!

Foto: - / -

Od ukupno 156 uzoraka analiziranih u posljednja 24 sata čak 24 je bilo pozitivno, javlja Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije. Osam novopozitivnih osoba je iz Đakova, sedam iz Osijeka, po dvije su iz Bilja i Valpova te po jedna iz Jagodnjaka, Kopačeva, Vardarca, Duboševice i Laslova.

Na području Osječko-baranjske županije trenutno je aktivno 197 slučajeva COVID-a19. 28 osoba nalazi se na bolničkom praćenju u KBC-u Osijek. Jučer su u KBC primljene tri osobe, dok su četiri otpuštene na kućno liječenje. Nema pacijenata na respiratoru.
Povećani broj novozaraženih odrazio se i na povećanje broja osoba u samoizolaciji, kojih je na području Osječko-baranjske županije ukupno 1.709, s time da je u posljednja 24 sata pod tu mjeru stavljeno 97 kontakata oboljelih. Epidemiolozi i danas intenzivno provode izvide te određuju daljnje epidemiološke mjere u svim utvrđenim slučajevima oboljenja te prema kontaktima oboljelih.
Policija je obavila 71 samoinicijativnu provjeru osoba u samoizolaciji i sve zatekla na prijavljenoj adresi, a od dvije dojave građana o kršenju te mjere jedna se pokazala točnom (u Đakovu).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.