Hrvatski radio

Radio Osijek

OBŽ: 450.000 kuna za obnovu 27 Vatrogasnih domova

11.07.2018.

14:03

Autor: Radio Osijek

foto: Krunoslav Inhof / HRT

foto: Krunoslav Inhof / HRT

Foto: - / -

Osječko-baranjska županija potpisala je 27 ugovora o potporama ukupne vrijednosti 450.000 kuna. Maksimalan iznos koji su društva mogla dobiti je 20.000 kuna, a iskoristit će ih za obnovu objekata u kojima rade.

Na području Osječko-baranjske županije djeluje 142 Dobrovoljna vatrogasna društva s ukupno 4.100 članova, a godišnje obave ukupno preko 1.000 intervencija. Kako bi vatrogasna društva obnovila prostorije u kojima rade, danas je zamjenik Osječko-baranjskog župana Goran Ivanović potpisao ugovore s 13 jedinica lokalne samouprave i 14 dobrovoljnih vatrogasnih društva o potporama ukupne vrijednosti 450.000 kuna, a maksimalan iznos koji su društva mogla dobiti je 20.000 kuna. Javni poziv za sufinanciranje bio je objavljen od 1. do 15. svibnja, a sredstva su dobila sva Društva koja su se na natječaj i javila. Zamjenik gradonačelnika Goran Ivanović prigodom potpisivanja ugovora je istaknuo kako ovim potporama Županija želi pomoći da uvjeti rada vatrogasaca budu bolji nego do sada: "Vatrogastvo želimo podignuti na još višu razinu, odnosno uskladiti ga s potrebama i očekivanjima građana. Vatrogasci danas ne gase samo vatru nego u mnogim slučajevima prvi priskaču u pomoć i zato im trebamo osigurati uvjete i materijalna sredstva."

Predsjednik Županijske vatrogasne zajednice Nikica Mužević dodao je kako će potpore u najvećem dijelu utrošiti na obnovu prostornih uvjeta DVD-a: "Time želi podići kvalitetu prostora u kojima borave djelatnici Domova, a što se tiče sredstava, za sada možemo biti zadovoljni."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.