Hrvatski radio

Radio Osijek

OBŽ i Općina Koška: Prve četiri godine bile su uspješne

19.04.2021.

14:46

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Osječko-baranjska županija

Foto: Osječko-baranjska županija

Foto: - / -

Energetska obnova Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić i zdravstvene ambulante u Koški samo su neke od zajedničkih investicija Općine Koška i Osječko-baranjske županije, a danas ih je posjetio župan Ivan Anušić.

Razgovarao je s načelnikom Zoranom Kovačevićem koji je govorio o najuspješnijim projektima na području ove općine te zahvalio županiji na podršci: "U proteklih nekoliko godina na području Općine Koška provedeni su brojni projekti, od energetske obnove Područne škole u Breznici, zgrade Osnovne škole i sportske dvorane u Koški, ambulante, izgradnje dječjeg igrališta, a uključili smo se i u županijski projekt sufinanciranja stambenih kredita za koji odvajamo 3 milijuna kuna proračunskih sredstava. Također, sudjelujemo u još jednom projektu zajedno s Osječko-baranjskom županijom, a riječ je o osiguravanju besplatnog obroka za sve osnovnoškolce. Time ostvarujemo zadane ciljeve - podizanje infrastrukturne kvalitete i društvenog standarda. Inače, trenutno se na području Općine Koška intenzivno izvode radovi na kanalizacijskom sustavu s obzirom da smo pročistač otpadnih voda već napravili, a investicija je vrijedna oko 60 milijuna kuna. Radimo i na izgradnji javne rasvjete te bismo do kraja godine trebali imati rasvjetu u svim dijelovima naše općine. Također mogli bismo ostvariti da u jednom mandatu izgradimo otprilike 20 kilometara nogostupa", rekao je Kovačević te naglasio kako je ponosan što je Koška prepoznata kao općina u kojoj su vrtić, školski udžbenici i školski pribor te prijevoz učenika besplatni, a stipendije primaju i svi studenti.
Župan Anušić je istaknuo da je u protekle četiri godine Osječko-baranjska županija u Općinu Koška investirala nešto više od 5 milijuna kuna, pri čemu je posebno izdvojio upravo projekt energetske obnove OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, zatim obnovu ambulante te projekte obnove županijskih cesta realiziranih kroz Županijsku upravu za ceste. "Tu je dakako i jedan od najznačajnijih projekata naše županije, u kojem sudjelujemo zajedno s Općinom Koška, a riječ je o besplatnoj prehrani za sve osnovnoškolce. Općina Koška je primjer na koji način se radi i upravlja ovakvim sustavom, što je na kraju i vidljivo po infrastrukturnoj uređenosti svih mjesta u općini. Nadam se da ćemo uspješnu suradnju nastaviti i u budućnosti, prije svega u razvoju novih kvalitetnih projekata", rekao je Anušić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.