Hrvatski radio

Radio Osijek

OBŽ - jedna preminula i jedna novooboljela osoba

30.04.2020.

11:01

Autor: Željko Kovačević

Načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

Načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

Foto: - / -

Tijekom protekla 24 sata na Klinici za infektologiju KBC-a preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus, a jedna je novozaražena. Ukupno je do sada na području Osječko-baranjske županije zabilježena 121 oboljela osoba. U Vukovarsko- srijemskoj županiji nema novooboljelih

Tijekom protekla 24 sata na Klinici za infektologiju KBC-a preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus. Riječ je o onkološkom bolesniku koji nije imao komplikacija specifičnih za koronavirus te se nije nalazio na respiratoru. Od početka epidemije, na području Osječko-baranjske županije do sada je preminulo osam osoba pozitivnih na koronavirus. Obitelji preminule osobe Stožer civilne zaštite Osječko baranjske županije izražava sućut. 

Unazad 24 sata na području Osječko-baranjske županije testirano je ukupno 127 uzoraka, od kojih je jedana osoba pozitivna. Riječ je o osobi s područja Harkanovaca i kontakt je otprije oboljele osobe. Trenutno se u samoizolaciji na području Osječko-baranjske županije nalazi 113 osoba, a deset su novih kontakata epidemiolozi stavili u samoizolaciju. U KBC Osijek hospitalizirano je 9 osoba oboljelih od koronavirusa, ni jedna se i dalje ne nalazi na respiratoru i dobrog su općeg stanja. Ukupno je do sada na području Osječko-baranjske županije zabilježena 121 oboljela osoba, a izliječeno ih je 77. Troje više nego jučer od kojih je jedna osoba medicinski djelatnik. Stoga je u KBC Osijek trenutno 4 djelatnika pozitivnih na koronavirus. Policijska uprava osječko-baranjska tijekom posljednja 24 sata zaprimila je dvije dojave građana o kršenju samoizolacije i jedna od njih se pokazala točnom. Osoba s područja Đakova kršila je propisanu mjeru samoizolacije. Policija je samoinicijativno obišla 6 osoba i sve su poštivale mjere samoizolacije. I dalje se provjeravaju propusnice na 7 stalnih nadzornih punktova na granicama županije. Obavljeno je ukupno 3.558 provjera i sve su osobe imale valjane propusnice.

Načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović još jednom podsjeća da nije vrijeme za opuštanje unatoč popuštanju mjera koje je propisao Nacionalni stožer. I dalje je na snazi zabrana okupljanja više od pet osoba na jednom mjestu te je pozvao stanovnike Osječko-baranjske županije da se i sutra, kada se tradicionalno obilježava Praznik rada, suzdrže od većih druženja i praznik proslave u krugu obitelji.

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije održat će sjednicu i sutra, 1. svibnja nakon kojeg će javnosti iznijeti nove informacije vezane uz epidemiju koronavirusa na redovitoj konferenciji za medije u 11 sati.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19 te je ukupan broj oboljelih osoba i dalje 40. Trenutno u županiji nema ni hospitaliziranih osoba zbog COVID-19.U protekla 24 sata izliječeno je 4 osobe. Ukupno ih je sada na području te županije, 15. Dvije izliječene osobe su iz Nuštra, jedna iz Županje i jedna iz Posavskih Podgajaca. U protekla 24 sata testirano je 32 osobe ili ukupno 1037. U samoizolaciji na području županije nalazi se 348 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana zaprimljeno je 4 prijave o kršenju samoizolacije te se provjerom utvrdilo da je prijava u sva četiri slučaja bila osnovana.Objekti za karantenu osoba, te objekti za karantenu vozača kamiona u Vukovarsko-srijemskoj županiji su demobilizirani. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 10 zdravstvenih radnika, a od toga 2 liječnika, 4 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena i 1 nezdravstveni radnik. Zdravstvenih radnika u samoizolaciji je 3, od toga 1 liječnik i 2 medicinske sestre/tehničari.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.