Hrvatski radio

Radio Osijek

OBŽ: petero umrlih, 138 novozaraženih

11.11.2020.

11:14

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Foto: - / -

S područja Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata preminulo je pet osoba. Novozaraženih je 138, od kojih je većina iz Osijeka. Zbog pogoršane epidemiološke situacije na području Donjeg Miholjca, Osnovna škola Augusta Harambašića i Srednja škola od danas nastavu održavaju na daljinu.

U posljednja 24 sata preminulo je pet osoba oboljelih od COVID-19 koje su bile na bolničkom liječenju, a imali su i druga oboljenja. U Respiracijskom centru KBC-a Osijek preminula je ženska osoba iz Osijeka rođena 1981. godine i tri muške osobe; iz Čepina rođen 1939. godine, iz Satnice rođen 1958. godine te iz Osijeka rođen 1983. godine. U Općoj županijskoj bolnici Našice preminula je ženska osoba iz Ladimirevaca, rođena 1951. godine, javlja Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije.
U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ za područje županije testirana su 382 uzorka od kojih je 138 bilo pozitivno na koronavirus.
Najviše novozaraženih je iz Osijeka, Osijek (84), zatim iz Belišća (9), Đakova (7), Valpova (7), Donjeg Miholjca (5), Belog Manastira (4) i Našica (1). Šest novopozitivnih osoba su s područja općine Bizovac, Čepina četiri, Petrijevaca tri te Darde dvije. Po jedna osoba je s područja općina Erdut, Đurđenovac, Ernestinovo, Gorjani, Satnica Đakovačka i Vladislavci. Trenutno je na bolničkom liječenju ukupno 171 osoba oboljela od COVID-19, i to 33 u Općoj županijskoj bolnici Našice, a 138 u KBC-u Osijek, od kojih su 24 osobe na respiratoru.
Na području Osječko-baranjske županije trenutno je u samoizolaciji ukupno 5.161 osoba. Policija je provela 42 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji i sve zatekla na prijavljenoj adresi, međutim jedna dojava građana o kršenju samoizolacije osobe iz Osijeka bila je točna.
Članovi Županijskog stožera civilne zaštite, raspravljajući o aktualnoj epidemiološkoj situaciji na području Osječko-baranjske županije ocijenili su kako je situacija u školama na području županije zadovoljavajuća. Trenutno su pozitivna ukupno 132 učenika i djelatnika škola, a 938 je u samoizolaciji. Međutim, zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području Donjeg Miholjca, a uz suglasnost epidemiologa i Upravnog odjela za obrazovanje OBŽ od danas do 22. studenoga 2020. godine nastava u Osnovnoj školi Augusta Harambašića i Srednjoj školi Donji Miholjac u Donjem Miholjcu održavat će se po modelu C, odnosno na daljinu, a zatim (do nove odluke) po modelu B.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.