Hrvatski radio

Radio Osijek

OBŽ potiče poduzetništvo sa 6,2 milijuna kuna

21.05.2018.

12:15

Autor: Željka Bačić

Foto: Željka Bačić/ Radio Osijek

Foto: Željka Bačić/ Radio Osijek

Foto: - / -

Poduzetništvu i obrtništvu se mora davati konkretna financijska potpora, a ne samo načelna- rečeno je na konferenciji za novinare u sjedištu Županije, na kojoj je predstavljen javni poziv za poticanje razvoja poduzetništva.

Županija je u ovoj godini izdvojila 2 milijuna kuna više nego lani za poticanje različitih projekata u poduzetništvu. Od 18. svibnja traje javni poziv za 5 potpora. Najviše novca, milijun i 500 tisuća kuna, izdvojit će se za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja, a ostalo za razvoj i primjenu inovacija, organiziranje različitih oblika obrazovanja poduzetnika, za nastup na sajmovima i savjetodavne usluge. Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović ističe kako se ove godine koristi novi model  pa će poduzetnici prvo  uložiti novac, a onda se javiti na javni poziv za dodjelu potpore, čime će se izbjeći neispunjavanje obveza prema dobivenom novcu. 
Župan Ivan Anušić ističe kako je zanimanje za poticaje veliko te da sada postoji više izvora za dobivanje sredstava. od fondova EU, ministava, općina i gradova i, svakako Županije. OBŽ će, rekao je, i dalje poticati obrtništvo i poduzetništvo, jer pomoć ne smije biti samo načelna, već konkretna. Osječko- baranjska županija ima ukupno 11 programskih aktivnosti s više 0d 30 projekata poticanja poduzetništva.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.