Hrvatski radio

Radio Osijek

OBŽ - Proglašena elementarna nepogoda

04.07.2016.

13:43

Autor: Tatjana Mautner

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog posljedica nevremena 26. i 27. lipnja župan osječko baranjski Vladimir Šišljagić proglasio je stanje elementarne nepogode .

Olujni je vjetar praćen tučom i velikom količinom oborima nanio štete na poljoprivrednim kulturama, dugogodišnjim nasadima, šumama, građevinama, opremi i infrastrukturi.
„Uvidom u dostavljena izvješća gradskih i općinskih povjerenstava za procjenu šteta od elementarnih nepogoda utvrđeno je da su na području gradova Našice i Osijek, te općina Antunovac, Bilje, Bizovac, Čeminac, Čepin, Darda, Đurđenovac, Erdut, Ernestinovo, Feričanci, Jagodnjak, Koška, Levanjska Varoš, Petrijevci, Punitovci, Semeljci, Strizivojna, Šodolovci, Vladislavci i Vuka nastala znatna oštećenja,“ stoji u priopćenju koje potpisuje župan Šišljagić. Procijenjena šteta iznosi 190,7 milijuna kuna, a postotak oštećenja kreće se u rasponu od 10 do 100%. U cijelosti je uništen urod na 47 tisuća hektara poljoprivrednih površina i 170.600 komada voćnih stabala i trsova vinove loze.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.