Hrvatski radio

Radio Osijek

OBŽ sufinancira vatrogasnu opremu

14.12.2016.

13:03

Autor: Željka Bačić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Župan Vladimir Šišljagić potpisao je danas ugovore o dodjeli potpora iz Proračuna 2016. za sufinanciranje nabave osobne i ostale vatrogasne opreme s predstavnicima 34 DVD-a, ukupne vrijednosti 200.000 kn.

Ovaj drugi Javni poziv za potpore bio je otvoren od 1. do 31. listopada, na koji se javilo 39 vatrogasnih društava, a 34 su dobila potporu. Sufinancirat će se  nabava i srevisiranje osobne i skupne vatrogasne opreme- od odijela, kaciga, čizama, rukavica za gašenje  požara i opasači te druga oprema. Županija je u ovoj godini za vatrogasce izdvojila oko 2 milijuna kuna. Župan Vladimir Šišljagić je i ovom prigodom izrazio zadovoljstvo i zahvalnost za uspješan i dobro organiziran rad vatrogasaca, a oni su uzvratili zahvalom za sredstva koja će im pomoći u još većoj sigurnosti i još uspješnijim djelovanjem te za liječničke preglede i osiguranje vatrogasaca. U OBŽ djeluje 141 vatrogasno društvo, 16 vatrogasnih zajednica i 3 profesionalne vatrogasne postrojbe. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.