Hrvatski radio

Radio Osijek

08:15 / 08.10.2020.

Autor: Radio Osijek/HRT vijesti

Očekuju se privođenja na sud osoba osumnjičenih za ratni zločin na Ovčari

foto HRT vijesti

foto HRT vijesti

Foto: - / -

Danas se očekuju privođenja na sud desetak osoba osumnjičenih za ratni zločin počinjen nad Hrvatima na Ovčari 1991. godine ili svjedoka tih događanja. Policija ih je jučer privela u Osijek iz Negoslavaca u Vukovarsko-srijemskoj županiji.,

Uglavnom je riječ o osobama koje su u ratno vrijeme bili zaposlenici Vupika i koje su već nekoliko puta bili na ispitivanju u policiji.

Iz MUP-a ističu kako se provode završne radnje kriminalističkog istraživanja.

- U ovom trenutku kriminalističkim istraživanjem je obuhvaćeno više osoba dakle s tog područja. Nažalost, u ovom trenutku ne možemo javnosti dati više informacija, koje će biti dostupne kada dovršimo sve naše radnje, izjavila je Marina Mandić, glasnogovornica MUP-a.

Podsjetimo, iz vukovarske bolnice nakon pada Vukovara 18. studenoga 1991. odvedeno je oko 260 ranjenika i civila. U ranim večernjim satima 20. studenog 1991. dogodio se zločin nad ranjenim hrvatskim braniteljima i civilima. Farma Ovčara u to je vrijeme bila dio dioničkog društva Vupik. Iz masovne grobnice poslije je ekshumirano 200 tijela. Za oko 60 preostalih zatočenika odvedenih iz bolnice još se traga i njihova imena nalaze se na popisu zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i civila iz Domovinskog rata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.