Hrvatski radio

Radio Osijek

Od 18.do 24.travnja akcija prometne policije!

04.04.2016.

12:27

Autor: Ksenija Zelenić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od 18.do 24.travnja u cijeloj Europi će se provoditi akcija nadzora brzine kretanja vozila. Policijski službenici Policijske Uprave Osječko-baranjske također će se uključiti u tu akciju .

Tim više jer je na području Osječko-baranjske županije zabilježeno znatno povećanje broja prekršaja prekomjerne brzine. Prošle je godine evidentirano 8.168 prekršaja povećanja brzine. Zabilježeno je to, među ostalim, postavljenim kamerama u gradu, koje znatno olakšavaju posao prometnim policajcima. Akcija koja će se provoditi od 18.do 24.travnja, s posebnim naglaskom na 22.travnja, predviđena je godišnjim planom organizacije TISPOL koju čine prometne policije svih europskih zemalja, a građani Osijeka mogu se u nju uključiti dojavom prebrze vožnje u nekim dijelova grada i pojedinimim prometnicama. Dodajmo ovomu i informaciju kako je dolaskom lijepog vremena i radova na njivama, okućnicama i u vrtovima zabilježen povećan broj pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava. Tako je protekloga tjedna s području Čepina, Jagodnjaka i Bolmana bilo poziva građana o ubojitim sredstvima koje su nakon dojave  odvezli djelatnici Policije. Podsjećamo, kako još uvijek traje akcija "Manje oružja- više sigurnosti" i iz Policije umoljavaju građane da informacije o eventualnom pronalasku ili posjedovanju minsko-eksplozivnih sredstava dojave na bespaltni telefon 0800 88 92. / Poslušajte ton iz Programa Radio Osijeka - o akciji kontrole brzine kretanja vozila govori  policijski službenik službe sigurnosti cestovnog prometa Željko Biloš/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.