Hrvatski radio

Radio Osijek

Od 20. kolovoza PDV na novim obrascima

06.08.2013.

12:19

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od 20. kolovoza u primjeni su novi obrasci prijave za porez na dodanu vrijednost, a novina je da će se porezne prijave podnositi elektroničkim putem

Primjena Pravilnika o PDV-u i podnošenje prijave PDV-a na propisanim obrascima bile su teme radionice održane u Gospodarskoj komori u Osijeku. Ulazak Hrvatske u Europsku uniju donio je niz promjena pri podnošenju poreznih prijava. Novi obrasci bit će standardizirani s postojećim obrascima članicama Unije. Primjena novih obrazaca trebala bi zaživjeti 20. kolovoza, a novina je da će se prijave poreza na dodanu vrijednost podnositi elektroničkim putem. Prema riječima Zvonimira Pavića, voditelja Odjela za utvrđivanje poreza i doprinosa Porezne uprave u Osijeku većih problema ne bi trebalo biti. Iako je, kako je rekao, posljednjih dana bilo dosta upita o načinu popunjavanja obrazaca, "nakon što se prijave za PDV popune nekoliko puta sve će doći na svoje mjesto", rekao je Pavić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.