Hrvatski radio

Radio Osijek

Od 23. do 31. svibnja besplatno „BAJSOM NA POSAO"

19.05.2022.

14:16

Autor: HRT Radio Osijek

.

.

Foto: HRT Radio Osijek / HRT Radio Osijek

Projekt je to kojim će Grad Osijek u suradnji s GPP-om i Nextbikeom omogućiti korištenje ranije predstavljenih javno dijeljenih bicikala. Provodit će se od 23. do 31. svibnja uz besplatni najam dva puta dnevno po pola sata. 

- Analize su pokazale kako prosječno putovanje biciklom u Osijeku traje dvadesetak minuta, stoga smatramo kako je ovih pola sata dovoljno vrijeme za stići do odredišta i odložiti bicikl na neku od 25 parkirnih stanica diljem grada, najavio je pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu Antonio Lozančić.


Proceduru korištenja 175 bicikala (125 mehaničkih i 50 električnih) pojasnio je direktor GPP-a Davor Rusmirović: - Prvi korak je skidanje aplikacije Nextbike, potom registracija osobnih podataka i bankovne kartice, i jednostavno slijedi vožnja. Ona je ograničena 30 minuta, nakon čega se naplaćuje 10 kuna za električni bicikl i 5 kuna za mehanički – idućih pola sata.


Pogodnost će se primjenjivati na sve bicikle u gradu. Neće biti razlike između električnih i običnih bicikala. Korisnici neće morati samostalno upisivati nikakav kod u aplikaciju, već će se automatski primjenjivati u promotivnom periodu.


Koraci za korištenje besplatne usluge:

    1. Preuzeti Nextbike aplikaciju

    2. Registrirati se

    3. Aktivirati račun bankovnom karticom (prvom uplatom od 10 kn provjerava se valjanost kartice, a iznos ostaje na Nextbike računu za buduće vožnje)

    4. Sjesti i voziti se!


Što se tiče cijene, izvan projekta „BAJSOM NA POSAO“, građanima je na raspolaganju godišnja karta u iznosu od 200 kuna, uz koju je dostupan neograničen broj vožnji od pola sata, dok tjedna karta stoji 100 kuna, a moguć je i svakodnevni najam – nakon 10 kuna registracije, prvih 30 minuta na mehaničkom biciklu iznosi 5 kuna, a na električnom biciklu 10 kuna. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.