Hrvatski radio

Radio Osijek

Od 365 novozaraženih na istoku zemlje, 174 iz Osječko-baranjske županije

24.12.2021.

15:55

Autor: Radio Osijek/TM

Osijek

Osijek

Foto: Amoreta Bajto / Radio Osijek

Prema do sada objavljenim podacima, u slavonskim je županijama zabilježeno 365 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Osječko-baranjskoj su 174 novooboljele osobe, Brodsko-posavskoj 71,  Vukovarsko-srijemskoj 68, Virovitičko-podravskoj 27, a u Požeško-slavonskoj 25. Devetero ljudi je preminulo.


Na području Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata umrle su četiri covidom-19 zaražene osobe, a kod nove 174 osobe potvrđena je prisutnost virusa SARS-CoV-2, objavio je Županijski stožer civilne zaštite. Umrle su dvije osobe iz Đakova te po jedna iz Belog Manastira i Osijeka, u dobi od 47, 63, 71 i 83 godine. Od 448 testiranih u posljednja 24 sata, najviše novozaraženih, njih 97, utvrđeno je na osječkom području, osam s područja Našica i Kneževih Vinograda, a sedam je s područja Đakova. Slijede Belišće s 5 novooboljelih, Donji Miholjac, Valpovo, Antunovac, Bilje i Čepin po 4, Bizovac i Đurđenovac po 3, Beli Manastir, Darda, Draž, Ernestinovo, Feričanci, Jagodnjak, Koška, Podgorač i Šodolovci po 2, Erdut, Gorjani, Viljevo, Viškovci i Vuka po 1. U osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici liječe se 93 covid-19 pacijenta, od kojih je 16 na respiratoru. U samoizolaciji je trenutno 1017 osoba.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježen je 71 novi slučaj   zaraze koronavirusom. Jedna je osoba preminula od posljedica  bolesti COVID- 19, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici Dr. Josip Benčević hospitalizirana je  40 covid pacijenata, osmero ih je na respiratoru. U novogradiškoj bolnici liječi se 19 covid-19 pacijenata, od kojih su troje na respiratoru. Prema podacima Policijske uprave trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 598 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirane su 273 osobe – pozitivan nalaz bio je kod 68 osoba. Tri osobe su preminule, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. Po deset novozaraženih je iz Vinkovaca i Vukovara, po 5 iz Babine Grede, Bobote i Županje, po 4 iz Mirkovaca i Tordinaca, 3 osobe su iz Gradišta, po 2 osobe iz Andrijaševaca, Borova, Cerne, Komletinaca, Negoslavaca, Prkovaca i Vođinaca, te po 1 osoba iz Bošnjaka, Ilače, Ivankova, Nuštra, Račinovaca, Sotina, Starih Mikanovaca i Štitara. Na području Vukovarsko-srijemske županije trenutačno je aktivno 427 slučajeva zaraze. Na bolničkom je liječenju 51 covid-pacijent. Među zaraženima je i pet osoba iz sustava zdravstva (1 liječnik, 2 med. sestre/ tehničara, 2 druga zdravstvena radnika) te 12 nastavnika i 96 učenika iz sustava obrazovanja. U samoizolaciji se na području županije nalazi 538 osoba – među njima je i jedan liječnik, a iz sustava obrazovanja 7 nastavnika i 392 učenika.

Jedna žena, 1956. godište, s područja Virovitičko-podravske županije preminula je uslijed infekcije covidom-19 i brojnih drugih komorbiditeta. U protekla 24 sata zabilježeno je 27 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Novozaraženi dolaze iz Virovitice (6), Slatine (6), Pitomače (6), Špišić Bukovice (4), Suhopolja (2), Sopja (2) i Lukača (1). Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica, nalazi se 27 COVID-19 pacijenta od kojih su tri osobe na respiratoru. Jedan pacijent s područja Virovitičko-podravske županije je u osječkom KBC-u, na respiratoru, a jedna osoba je u Klinici dr. Fran Mihaljević u Zagrebu. 

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 247 uzoraka, od kojih je 25 bilo pozitivno na koronavirus. Na tom je području trenutno aktivno 265 slučajeva zaraze – 30 osoba je hospitalizirano, 235 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji je 180 kontakata osoba pozitivnih na SARS-CoV-2.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.